Geen plaats voor CDA in Utrecht Canal Pride

Zojuist verstuurd aan de organisator van de Utrecht Canal Pride

========

Goedendag,

Hierbij mail ik u namens Utrecht BIJ1 met een dringende vraag omtrent de deelname van het CDA Utrecht aan de Canal Pride.

Afgelopen week werd in de tweede kamer een motie aangenomen over een wetsvoorstel om homogenezing te bestraffen. Onder andere het CDA stemde tegen deze motie. Daarom vinden wij van Utrecht BIJ1 het onverteerbaar dat deze politieke partij zaterdag a.s. wel mee zal varen op de politieke boot en op een dag voor de LGBTQIAP+ vrolijk met CDA vlaggetjes staat te zwaaien.

Hiermee wordt de indruk gewekt dat het CDA homovriendelijk is, terwijl ze structureel tegen zijn als het gaat om voorstellen ter verbetering van de positie van LGBTQIAP+ personen in Nederland. Een dergelijke partij mag geen plek innemen op die ene dag in het jaar dat iedereen juicht en strijdt voor homorechten.

Graag vernemen we van u welke actie u hiertegen onderneemt.

Wij van Utrecht BIJ1 zien het als onze taak om dergelijke misstanden aan te kaarten en zullen dit bericht ook op onze eigen openbare kanalen publiceren.

Met vriendelijke groeten,Utrecht BIJ1

P.S. Hoewel de VVD in dit geval de indiener van de motie was om homogenezing te bestraffen, blijft het goed om te benoemen dat ook deze partij in de praktijk geen werkelijke bondgenoot is. Het is onder het bewind van deze partij dat LGBTQIAP+ immigranten worden teruggestuurd naar hun land van herkomst omdat ze 'niet gay genoeg' zijn. Ook werkt Rutte graag samen met president Bolsonaro, die de homorechten op dagelijkse basis met de voeten treedt. Over deze mensenrechtenschending wordt door de VVD met geen woord gerept. In dat licht vinden wij het ook niet passend dat een partij als de VVD op de pride een plek krijgt om zichzelf te profileren.

Het is in het belang van het doel van het event dat er nauwkeurig en selectief wordt omgegaan met wie wel en niet een podium geboden krijgt en er zou toetsing plaats moeten vinden bij alle deelnemers van de pride over hun concrete acties en daadwerkelijke visie rondom LGBTQIAP+ beleid.

BIJ1-kleurenbalk