We zijn erg blij dat we sinds twee weken Damla Yaris hebben kunnen verwelkomen als onze eerste bestuursadviseur! In dit artikel stelt ze zichzelf aan jullie voor.

Damla Yaris - Bestuursadviseur

Ik ben Damla, 29 jaar en ben geboren en getogen in Zwolle. Enkele hobby's van mij zijn: nieuwe recepten verzinnen en koken voor mensen, fotografie, muziek maken, koreaanse dramaseries kijken (hihi), reizen, (kunst)geschiedenis, musea bewonderen (die niet gevuld zijn met gestolen schatten van andere culturen) en boeken lezen.

Tien jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om Rechtsgeleerdheid te studeren in Utrecht en ben ik vervolgens verliefd geworden op de stad. Als islamitische (voornamelijk) Turkse Nederlandse vrouw die queer is en een non-binair partner heeft zijn onderwerpen als discriminatie, racisme, xenofobie, seksisme, islamofobie, homofobie en transfobie geen onbekende onderwerpen voor mij. Naast Utrecht Bij1 ben ik ook een aantal jaren bestuurslid bij de Stichting Prisma Groep en maak mij jarenlang hard voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen. Eerst gebeurde dat voornamelijk in Utrecht, maar sinds een aantal jaren ook landelijk. Dankzij mijn vrijwilligerswerk heb ik al zoveel kunnen leren over/met mijn lotgenoten, maar ook over LHBTQI+ vluchtelingen die tegenwoordig ook steeds vaker de besloten bijeenkomsten bezoeken.

Ik heb geleerd om de privileges van anderen en die van mijzelf te herkennen en mijn passie is om daar iets mee te doen, zodat ook meer minderheden betrokken kunnen worden in de samenleving en zich niet vergeten en onbegrepen voelen. Op die manier blijven we altijd leren van elkaar. Hoe diverser en inclusiever immers onze samenleving is, hoe prachtiger het wordt!

BIJ1-kleurenbalk