Zaterdag 15 februari vond de commissie kermis van Utrecht BIJ1 plaats, en wat was het weer een inspirerende dag!

Het doel van deze middag was om de mensen in Utrecht kennis te laten maken met de verschillende commissies binnen Utrecht BIJ1 en ideeën uit te wisselen over hoe we die commissies verder vorm kunnen geven. Daarnaast was er ook ruimte om bij de bestaande commissies aan te sluiten of zelf een nieuwe commissie op te zetten.BIJ1 is in essentie een “grassroots” beweging; we bouwen de partij gezamenlijk van de grond op. Daarom is de bijdrage van leden en sympathisanten simpelweg noodzakelijk bij het vormgeven van de partij. Zoals Sylvana Simons het formuleerde in haar speech bij de campagne kick-off:

BIJ1 is niet van mij, maar van jullie.

Rond twee uur opende het bestuur de middag en werd er verteld wat de bedoeling was van deze dag. Daarnaast werden er ook een aantal meer officiële mededelingen gedaan, die helaas niet allemaal even vrolijk waren. Met veel verdriet kondigde Amresh, de initiatiefnemer van deze middag, aan dat hij zich net als Fayaaz terug moet trekken uit het bestuur. Het was een zware beslissing, maar we willen zowel Amresh als Fayaaz hierin steunen en enorm bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan voor de partij! Dit betekent ook dat ons bestuur momenteel nog maar uit drie mensen bestaat en daarom zijn wij met spoed op zoek naar personen die interesse hebben in de taak van bestuurs-ondersteuning. Met deze functies willen we de tijd overbruggen naar de komende Algemene Ledenvergadering waar weer nieuwe verkiezingen kunnen plaatsvinden. Het is ook mogelijk om nu aan te sluiten en je vervolgens officieel kandidaat te stellen.

Na de introductie en uitleg gingen we enthousiast aan de slag met vertrouwde én nieuwe gezichten. Om iedereen een beeld te kunnen geven van hoe we te werk gaan, rouleerden we met kleine werkgroepen tussen de bestaande vier commissies: organisatie, politiek & programma, actie & mobilisatie en social media. Per ronde werd verteld waar de commissie mee bezig is, hoe die in zijn werk gaat, en waar we naartoe willen werken. Hierna werd er uitgebreid overlegd en gebrainstormd over hoe we de commissies kunnen uitbreiden, waar onze valkuilen liggen, wat wij kunnen betekenen in de regio, ideeën voor toekomstige evenementen en op wat voor manier we ons willen of kunnen inzetten voor een specifieke commissie of voor de regionale partij als geheel. We hebben fijne connecties kunnen maken en alle opgekomen ideeën zijn enorm waardevol. Daarvoor willen we alle aanwezigen bedanken! Zonder jullie zou BIJ1 er niet zijn.

We sloten de dag zoals gewoonlijk af met een borrel. Er werden dingen nabesproken, maar we namen vooral de tijd om elkaar beter te leren kennen. We hopen dat iedereen de dag net zo fijn heeft ervaren als wij. Nogmaals bedankt!

En mocht je de comissiekermis nou gemist hebben, maar zou je wel een deel willen uitmaken van een (of meer) van onze commissies (Organisatie / Politiek & Programma / Actie & Mobilisatie / Social Media) of interesse hebben in de positie van bestuurslid van Utrecht BIJ1; neem vooral contact met ons op!

Meedoen?

Bij interesse kun je mailen naar utrecht@bij1.org of kelly@bij1.org. Omdat representatie een van de belangrijkste pijlers is binnen de partij, zijn wij specifiek op zoek naar kandidaten met een niet witte/westerse achtergrond.

BIJ1-kleurenbalk