Beste leden en volgers,

Corona heeft een enorme impact op ons allemaal. Voor Utrecht BIJ1 betekende dit onder andere dat onze events niet door konden gaan. Wij hebben als afdeling de afgelopen weken gebruikt om een draai te vinden binnen de nieuwe gegeven omstandigheden en brengen jullie via dit bericht graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast nodigen we jullie graag uit om samen met ons de komende tijd, zij het online, mee te blijven bouwen aan onze mooie beweging in Utrecht!

BESTUURSUPDATE

Helaas hebben zich in de afgelopen maanden wegens persoonlijke omstandigheden twee bestuursleden moeten terugtrekken, waardoor het zittende bestuur nog maar uit drie personen bestaat. Een te kleine bezetting, gezien de grote hoeveelheid werk die er ligt in deze opstartfase van onze afdeling. Dit heeft er voor gezorgd dat we niet altijd alles hebben kunnen doen wat we willen doen en dat dingen soms even moesten wachten of stil kwamen te liggen. Om die reden ligt onze volle aandacht nu bij het aanvullen van het bestuur met bestuursadviseurs en het versterken van de commissies zodat we met een mooi aangevuld team en verschillende perspectieven duurzaam kunnen gaan bouwen aan ons lokale afdelingsplan. We zijn dan ook erg blij dat we sinds twee weken Damla Yaris hebben kunnen verwelkomen als onze eerste bestuursadviseur! In de link stelt Damla zich aan jullie voor:

https://utrecht.bij1.org/articles/nieuwe-bestuursadviseur

DIVERSITEIT PRIORITEIT

Zowel binnen ons bestuur als onder onze leden willen we graag meer aandacht besteden aan diversiteit en inclusie. Naast Damla zoeken we daarom nog andere bestuursadviseurs die met ons kunnen meedenken vanuit hun diverse achtergronden. Wil jij vanuit jouw perspectief graag een bijdrage leveren aan het bestuur? Meld je dan nu vrijblijvend aan voor een gesprek! De duur en manier van jouw inzet is bespreekbaar. Diploma’s of ervaring in bestuursfuncties zijn niet nodig.

Als bestuursadviseur kun je ook ervaring opdoen om – als je dat wil – later in het bestuur plaats te nemen. Het huidige bestuur helpt je hier graag mee. Daarnaast is er een nieuwe commissie het leven in geroepen: de ledenwervingscommissie! Deze commissie heeft als doel ons ledenbestand op een duurzame, inclusieve en diverse manier te laten groeien. Wil je hieraan meewerken? Neem contact op! Ook is er nog plek bij de commissies social media, actie & mobilisatie en politiek & programma.

ONLINE BIJ1KOMEN

We vinden het heel belangrijk dat we de contact met elkaar houden in deze crisis. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd hoe het met iedereen gaat. Daarom organiseren wij een videocall op dinsdagavond 14 april op Jitsi. Tijdens deze videocall is er ruimte voor bijpraten en met elkaar bedenken wat we kunnen doen voor elkaar en voor Utrecht in deze periode. Deze call is een open uitnodiging voor een ieder die mee wil praten: leden, sympathisanten en aanhang. We hebben hiervoor een Facebook evenement aangemaakt en zullen ook nog een mail rondsturen via onze nieuwsbrief.

https://www.facebook.com/events/641277810060368/

P.S. Sta je niet in onze mailinglijst, maar wil je dat wel graag? Mail je gegevens door naar utrecht@bij1.org

Tot slot willen we iedereen sterkte wensen in deze tijd, vooral de mensen die het extra zwaar hebben en die het meest lijden onder de gevolgen van de Corona crisis. Als er schrijnende gevallen zijn, of dingen waarvan jullie vinden dat Utrecht BIJ1 daarin iets kan betekenen, schroom dan niet ons te mailen via utrecht@bij1.org

BIJ1-kleurenbalk