Utrecht BIJ1 is solidair met alle stakers in de zorg!

Vandaag start de landelijke ziekenhuisstaking. Op 119 locaties gaan ruim 150.000 in staking voor een betere CAO.

"Het St. Antonius Ziekenhuis en het Diakonessenhuis moeten heel veel afspraken annuleren omdat er woensdag gestaakt gaat worden. Beide instellingen weten niet precies hoeveel behandelingen er niet doorgaan maar het zou gaan om tientallen tot honderden afspraken.

Het ziekenhuispersoneel gaat woensdag staken. Veel ziekenhuizen in Nederland gaan een zondagsdienst draaien. Daardoor worden heel veel afspraken afgezegd. De spoedeisende zorg gaat morgen gewoon door, maar behandelingen en afspraken die kunnen wachten worden veelal uitgesteld. Het gaat om een landelijke staking waar duizenden personeelsleden aan meedoen. Het personeel van het UMC Utrecht doet niet mee aan de staking omdat zij een andere cao hebben."

Bron: DUIC

De zorg heeft al jaren ontzettend te lijden onder de doorgeslagen marktwerking. Loondienst medewerkers en zzpers worden tegen elkaar uitgespeeld, de werkdruk groeit en de beloningen zijn te laag.

Eerlijke beloning voor personeel in de zorg is ontzettend nodig om de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland te waarborgen. Utrecht BIJ1 staat solidair met een ieder die vandaag opkomt voor een beter bestaan en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Laten we benoemen wat dit is: een systeemprobleem.

Lees meer: https://nos.nl/artikel/2311174-ziekenhuizen-staken-wie-draait-op-voor-meer-salaris-en-minder-werkdruk.html

BIJ1-kleurenbalk