Zondag verkoos Utrecht BIJ1 haar eerste bestuur. Fayaaz Joemmanbaks, Kelly de Haan, Richard van der Laak, Amresh Jokhoe en Fabienne Simenel zullen de komende twee jaar samen het bestuur Utrechtse afdeling van de partij BIJ1 vormen. In diverse steden heeft BIJ1 (beginnende) afdelingen. Ook in Utrecht zal de politieke beweging niet meer weg te denken zijn!

Sylvana Simons: “Voor BIJ1 is het vanzelfsprekend dat onze besturen bestaan uit mensen van kleur, jongeren, ouderen, mensen uit de queer community, mensen met een beperking en mensen van alle religies. Dat is intrinsieke inclusiviteit.”

9 maanden geleden kwam een groep mensen uit de regio Utrecht BIJ1. Met allerlei achtergronden en een gezamenlijke behoefte aan een intersectionele beweging in Utrecht. Er bleek ook in deze 'progressieve' stad veel behoefte aan gemarginaliseerde stemmen versterken, de status quo bevragen en een links alternatie bieden dat niet schroomt om werkelijke systeemkritiek te uiten. Utrecht BIJ1 organiseerde verschillende kennissessies. Onze leden gingen de straat op bij protesten en herdenkingen. We spraken ons uit en mengden ons als luis in de pels in het publieke debat. Lees meer hierover in het artikel 'Afdeling in de spotlight: wij brengen Utrecht BIJ1 '.

Fayaaz Joemmanbaks: ‘We zijn ontzettend vereerd dat de leden ons unaniem hun vertrouwen hebben gegeven om de komende jaren de inclusieve politiek van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid van BIJ1 in Utrecht op de kaart te zetten.”

Het Utrechtse bestuur gaat de komende tijd hard aan de slag om de intersectionele beweging in Utrecht op poten te zetten. Utrecht BIJ1 bouwt aan haar lokale programma op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, waar zij gezien de grootte en het succes van de beweging goede kansen ziet om een plek in de gemeenteraad op te eisen.Tot die tijd zal Utrecht BIJ1 zich richten op het voeren van buitenparlementaire oppositie, het samenwerken met andere linkse partijen in Utrecht en het organiseren van en deelnemen aan lokale acties. Er is genoeg werk aan de winkel. Zoals BIJ1 altijd bepleit gaat de beweging over meer dan politiek bedrijven; niet alleen in de raad, maar ook op straat. Omdat BIJ1 per definitie een grassroots partij is zullen de komende jaren in het teken staan van het van onderop bouwen aan een beweging. Samen met Utrechtse leden worden diverse thema-commissies opgezet. En er gaat structureel het gesprek worden gezocht met de Utrechtse inwoners.

Alle inwoners uit Utrecht en omliggende gemeenten die zich graag willen inzetten of aansluiten zijn van harte welkom. Mail bij interesse naar utrecht@bij1.org. Word lid als je dat nog niet bent, zodat je onze regionale nieuwsbrief ontvangt.En je kunt ons ook volgen via social media: Facebook, Twitter en Instagram.

BIJ1-kleurenbalk