Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Afdeling

De afdeling bestaat uit verschillende werkgroepen. Er worden kennissessies georganiseerd, artikelen geschreven, en er is nu één – maar hopelijk straks meer – inhoudelijke werkgroep. Ook worden er regelmatig borrels en andere activiteiten georganiseerd. Wil je actief worden bij de afdeling, stuur dan een mail naar utrecht@bij1.org

Communicatiewerkgroep 

De communicatiewerkgroep houdt zich bezig met de communicatieactiviteiten van de afdeling. Van het opstellen van social media-berichten tot het schrijven van nieuwsbrieven. Wil je hierbij meehelpen of heb je een ander leuk communicatie-idee, meld je dan aan door te mailen. 

Organisatiewerkgroep 

De organisatiewerkgroep organiseert kennisbijeenkomsten en andere activiteiten voor de afdeling. Zo heeft de organisatiewerkgroep bijeenkomsten over validisme, klimaatrechtvaardigheid, racisme en de woningcrisis georganiseerd. Ook dit jaar gaat de organisatiewerkgroep weer Bij1komsten organiseren. Wil je ook meehelpen? Meld je dan aan door een mail te sturen. 

Werkgroep Handicap

De werkgroep handicap houdt zich bezig met anti-validisme. We streven naar een inclusieve samenleving, maar erkennen dat dit niet in een keer lukt. Lokaal validisme waar de leden van deze werkgroep mee te maken krijgen wordt gezamenlijk opgepakt, waarbij iedereen doet wat die kan. Ook binnen de gemeente Utrecht valt nog veel te verbeteren. Hoewel we het landelijk beter doen dan de meeste gemeenten, kan het altijd beter. Je kan ook lid worden van deze werkgroep door je aan te melden via de mail.