Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Bestuur

Myrthe Minnaert

Voorzitten & politiek

Hallo lieve mensen! Mijn naam is Myrthe (zij/haar/hen/hun). Ik ben 24 jaar oud, geboren in Utrecht, opgegroeid in Maarssen en na voor mijn studie in Rotterdam, Istanboel en Londen te hebben gewoond, nu weer terug in Utrecht. Ik ben twee jaar geleden actief geworden voor Utrecht BIJ1 en heb me in het afgelopen jaar zowel lokaal als landelijk ingezet voor de campagne. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie voor een master in Postcolonial Studies. Daarnaast ben ik regelmatig met mijn camera op demonstraties te vinden en ben ik enthousiast bezig met verschillende creatieve projecten. Ik heb ontzettend veel plannen en ideeën voor Utrecht BIJ1 en wil me vooral inzetten voor inclusie en toegankelijkheid binnen de afdeling, meer zorg voor de leden en vrijwilligers en samen onderzoeken wat het betekent om een politieke partij met activistische roots te zijn. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin om me vanuit het bestuur, met alle mooie mensen die in de Utrechtse afdeling zitten, verder in te zetten voor BIJ1 en voor een gelijkwaardiger en rechtvaardiger Utrecht.‌

Noël van Veen

Voorzitter – communicatie

De manier waarop we nu samenleven lijkt vanzelfsprekend, maar dat hoeft het niet te zijn. De klimaatcrisis, toenemende ongelijkheid en institutioneel racisme vragen om een partij die echt ergens voor durft te staan.

Als bestuurslid van Utrecht BIJ1 wil ik een bijdrage leveren aan het uitbouwen van de afdeling en hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat BIJ1 binnenkort één of meer zetels heeft in de gemeenteraad. Dat is hard nodig want Utrecht wordt steeds meer een stad voor alleen een rijke bovenlaag. In het dagelijks leven voer ik campagne voor een rechtvaardiger asiel- en migratiebeleid. De manier waarop wij in Europa omgaan met mensen die vluchten, laat zien dat een gelijkwaardige samenleving nog ver weg is.

Jules Medina

Acties & externe relaties

Het neoliberale beleid in Nederland wordt steeds erger. Er zijn nauwelijks sociale en/of betaalbare huurwoningen beschikbaar, bijna geen betaalbare koopwoningen voor starters, de lonen zijn nauwelijks gestegen in vergelijking met de prijzen, het leenstelsel voor studenten is ingevoerd en de zorgkosten stijgen. Dit zijn allemaal tekenen van het afbrokkelen van de sociale voorzieningen in dit systeem.

Dit moet anders. Ik ben direct en oplossingsgericht. Dit soort dingen moet je meteen aanpakken. Uit ervaring weet ik dat je dit niet alleen kan. Met een grotere groep bereik je veel meer. Daarom is het belangrijk dat mensen bijeen komen om gezamenlijk de maatschappelijke issues aan te pakken. De macht komt zowel van de straat als het parlement.‌