Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Fractie


26-05-2022

Stevie Nolten, fractievoorzitter

Mijn naam is Stevie (zij/haar), 30 jaar raadslid en fractievoorzitter voor BIJ1 in Utrecht. Naast mijn werk als raadslid, werk ik als onafhankelijk onderzoeker in de culturele sector op thema’s als meerstemmigheid, dekolonisatie, en institutional accountability. Ik ben opgeleid als kunsthistoricus en cultuurbeleidsmaker en ik geloof dat mijn werkveld, maar eigenlijk alles om ons heen, politiek is.

De macht en de middelen in dit land zijn oneerlijk verdeeld. Zo ook in Utrecht. De toenemende kansenongelijkheid vraagt om oplossingen die verder reiken dan neoliberale systeempolitiek. Hoewel politiek slechts één weg is om te strijden voor systeemverandering, kan BIJ1 in de raad laten zien hoe verschillende vormen van uitsluiting niet los staan van elkaar, maar juist verbonden zijn. Zo kunnen we passend beleid maken sámen met de mensen over wie het gaat. 

Ik zet me in voor de bestaanszekerheid en menswaardigheid van elke Utrechter ongeacht huidskleur, gender, klasse, geaardheid of beperking. Een radicale omslag, gebouwd op solidariteit. Dat is wat de stad verdient.

Noura Oul Fakir, beleidsmedewerker

Ik ben Noura Oul Fakir (zij/haar), 26 jaar oud en sinds 2021 actief binnen BIJ1. Als kandidaat-raadslid heb ik campagne gevoerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. In deze tijd heb ik het mooie team van Utrecht BIJ1 beter leren kennen en met hen mogen samenwerken. De zetel die we in de gemeenteraad hebben behaald is een prestatie waar we onwijs trots mogen zijn. We kunnen ons nu als BIJ1 op verschillende manieren inzetten in de stad. Ik kijk ernaar uit om met de fractie aan de slag te gaan en onze BIJ1 stempel te drukken op de Utrechtse raad.

Kelly de Haan, communicatiemedewerker

Ik ben Kelly, 35 jaar oud, queer, communicatieadviseur van beroep en al een behoorlijke tijd betrokken bij onze mooie partij. 3,5 jaar geleden haakte ik aan bij BIJ1. Ik ben toen actief geweest bij het oprichten van de Utrechtse afdeling en heb een jaar lang in het bestuur gezeten. Daarna ben ik onderdeel geweest van het landelijke campagneteam en heb ik meerdere communicatie dingen gedaan. Met deze gemeenteraadsverkiezingen ben ik weer teruggekeerd naar onze prachtige afdeling en maakte ik met heel veel plezier onderdeel uit van het campagneteam van Stevie. Ik ben zo ontzettend trots op wat onze afdeling in al die tijd voor elkaar heeft gekregen. Ik kan niet wachten om samen met de rest van de fractie ons radicale geluid te laten horen tussen die grijze gemeentemuren en de boel daar flink naar links te trekken!

Myrthe Minnaert, beleidsmedewerker

Hoi! Ik ben Myrthe (zij/haar/hen/hun), 25 jaar oud, en ook al ruim 3 jaar betrokken bij onze mooie afdeling. Ik heb de afgelopen jaren verschillende rollen gehad binnen BIJ1 en binnen onze afdeling, zo heb ik social media content gemaakt, artikelen geschreven, BIJ1komsten georganiseerd en campagne gevoerd. Deze eerste zetel in de Utrechtse gemeenteraad is echt een mijlpaal waar we heel trots op mogen zijn. Ik ben heel benieuwd hoe we ons als afdeling en politieke partij de komende tijd verder gaan ontwikkelen, en vooral ook hoe de fractie en afdeling met elkaar gaan samenwerken en elkaar gaan versterken. Ik kijk er heel erg naar uit om de kennis en connecties die we samen de afgelopen jaren hebben verzameld gaan inzetten in de gemeenteraad en samen deze stad stapje voor stapje naar links gaan trekken.